Eerste cannabis & hennep beurs in Nederland in 13 jaar!

Voor het eerst in dertien jaar vindt er in 2020 een cannabisbeurs plaats in Nederland: GROWLANDS, in de Jaarbeurs in Utrecht.

Van CBD-olie tot hennepkleding, van verdampers tot cannabiszaden en grinders: in het laatste weekend van augustus is het allemaal te vinden op GROWLANDS. De cannabiswereld is als nooit tevoren in beweging. Mede dankzij de populariteit van producten met cannabidiol (CBD) raakt de cannabisplant het stigma kwijt dat zo lang aan haar heeft gekleefd.

Cannabis komt thuis…

Europa kent anno 2020 een grote variëteit aan bedrijven die -volledig legaal- producten aanbieden voor consumenten en thuiskwekers. Met GROWLANDS krijgt deze bloeiende bedrijfstak weer een professioneel opgezette beurs in Nederland.

GROWLANDS is vergelijkbaar met de cannabisbeurzen die al jaren overal in Europa plaatsvinden, zoals Spannabis in Barcelona en Cannafest in Praag. In ons land vond in 2007 voor het laatst zo’n beurs plaats, de Highlife Fair in Amsterdam. Feitelijk is de cannabisbeurs een Nederlandse vinding. Daarom luidt het motto van de eerste editie van GROWLANDS:

Cannabis comes home...
Cannabis comes home

De initiatiefnemers van GROWLANDS hebben ruime ervaring binnen en buiten de cannabiswereld.

Derrick Bergman publiceert al ruim 25 jaar over cannabis, is voorzitter van het VOC en was negen jaar coördinator van Cannabis Bevrijdingsdag.

https://voc-nederland.org/)
https://www.cannabisliberationday.org

Rens Hoppenbrouwers runde jarenlang de markt op Cannabis Bevrijdingsdag en is medeoprichter van de Homegrown Cup.