Vijf thuisblijf tips in tijden van corona

Ook al is Nederland officieel nog niet in lockdown, zoveel mogelijk thuis blijven is ook nu al de veiligste optie. Niet alleen voor jezelf, maar -juist- ook voor anderen. Vijf tips om het thuisblijven wat aangenamer te maken.

Tip 1: Kijk goede films
Wie op zoek is naar stoner movies kan terecht bij Leafly, die een lijst publiceerde met ‘75 stoner movies to beat the self-isolation blues’. Acht cannabis classics die je in elk geval gezien moet hebben:

  • Pineapple Express (2008)
  • Grass: A Marijuana History (1999)
  • The Big Lebowski (1998)
  • Half Baked (1998)
  • Dazed and Confused (1993)
  • Cheech and Chong’s Up in Smoke (1978)
  • Easy Rider (1969)
  • Reefer Madness (1936)
Cheech & Chong's Up in Smoke

Tip 2: Plant een zaadje
Eind maart is sowieso een goede tijd om te starten met het buiten kweken van cannabis of andere kruiden en in tijden van corona kun je je plantjes maximaal aandacht geven. Op de website Veilig Thuis Kweken, ontwikkeld door de stichting VOC in samenwerking met growshop en cannabis expertisecentrum Plantarium, vind je alle informatie die je nodig hebt om veilig en verantwoord thuis maximaal vijf planten te kweken. Ook op de websites van GROWLANDS official partners CNNBS en Soft Secrets is veel informatie over thuis kweken te vinden.

Veilig Thuis Kweken

Tip 3: Verdiep je in de wereld van cannabinoïden en terpenen
Van THC en CBD hebben de meeste mensen wel gehoord, maar de cannabisplant bevat nog veel meer werkzame stoffen, die samen het effect bepalen. Wie meer weet over de verschillende cannabinoïden en terpenen kan een betere keuze maken uit het duizelingwekkende aanbod van cannabis soorten. Een goed startpunt om meer kennis te vergaren is de website van het Amerikaanse Trichome Institute. Leafly, de grootste website over cannabis ter wereld, introduceerde vorig jaar een eigen systeem om soorten en hun belangrijkste werkzame stoffen grafisch weer te geven. Uitleg hier.

Trichome Institute Interpening

Tip 4: Lees een boek
Voor zijn wekelijkse CNNBS column stelde Derrick Bergman een lijstje op van zeven cruciale boeken over cannabis. Veel van deze boeken zijn via http://boekwinkeltjes.nl of http://antiqbook.nl tweedehands te koop.

Jack Herer: The emperor wears no clothes
Het boek dat de hennep renaissance in de VS op gang bracht. Herer overleed in 2010 en is tegenwoordig bekender als wietsoort dan als cannabisactivist en auteur.

Mel Frank & Ed Rosenthal: Marihuana groeiboek
Nederlandse versie van de Marijuana Growers Guide (1978). Vrijwel elke wietpionier heeft dit boek in huis.

Lester Grinspoon & James B. Bakalar: Marihuana, the forbidden medicine
Zeer invloedrijk, verschenen in 1993, met aangrijpende verhalen van patiënten.

Egbert Tellegen: ‘Het utopisme van de drugsbestrijding’
Een van de beste Nederlandse boeken over de waanzin van de war on drugs.

Doug Fine: Too High To Fail – Cannabis and the new green economic revolution
Grappig, zeer informatief, uitstekend gedocumenteerd, leest als een trein.

Martin A. Lee: Smoke Signals: A social history of marijuana – medical, recreational and scientific.
Gedegen, onthullend en vol mooie anekdotes en mini-biografietjes van cannabis activisten.

Johann Hari: Chasing the scream – The first and last days of the war on drugs
Verpletterend en verontrustend boek uit 2015. Hari gebruikt drie hoofdpersonen om het verhaal van de war on drugs te vertellen: Billie Holiday, Harry J. Anslinger en maffioso Arnold Rothstein.

Nog meer boektips? Hier zijn er vijftig van de redactie van Leafly.

‘Het utopisme van de drugsbestrijding’ van Egbert Tellegen.
Een van de beste Nederlandse boeken over de waanzin van de war on drugs.

Lees een boek

Tip 5: Steek er een op (maar geef niet door)
In het Brabants Dagblad van 22 maart schreef journalist René van der Lee over de lange rijen die bij coffeeshops ontstonden na de bekendmaking dat zij binnen een half uur dicht moesten: ‘De stormloop op de cannabis was het beste bewijs dat de coffeeshops in een enorme maatschappelijke behoefte voorzien.’ Zo is het maar net. Juist in deze onzekere tijden kan cannabis helpen tegen stress en angst, maar ook tegen verveling of als hulpmiddel bij meditatie of creatieve activiteiten. Steek er dus gerust een op, maar consumeer cannabis bij voorkeur zonder tabak en deel zolang de corona crisis duurt geen joints, pijpen of vaporizers. En… blijf thuis!

Tip 5  light up Garance Reggae 2011 foto Derrick
Garance Reggae Festival in Bagnols-sur-Ceze, Frankrijk, 29 juli 2011. Vier dagen lang werd op de festivalweide en in het dorp massaal openlijk cannabis geconsumeerd.
[ Bericht navigatie ]