Eindelijk weer een cannabisbeurs in Nederland!

Cannabis beurzen schoten uit de grond

Wie een cannabisbeurs wilde bezoeken moest daar de afgelopen dertien jaar voor naar het buitenland afreizen. Van Barcelona tot Praag, van Berlijn tot Wenen en van Kopenhagen tot Athene schoten in het nieuwe millennium cannabis en hennepbeurzen uit de grond.

Het concept cannabisbeurs is onmiskenbaar een Nederlandse uitvinding. Al in de vroege jaren negentig ontwikkelde Boy Ramsahai, destijds uitgever van Highlife Magazine, deze combinatie van consumenten- en ‘business to business’ beurs voor liefhebbers, thuistelers en de cannabisbranche. Die branche stond toen nog in de kinderschoenen en was een vrijwel uitsluitend Nederlandse aangelegenheid.

Dat is veranderd. Anno 2020 is er een volwassen Europese cannabissector, met een enorme variëteit aan producten. Aan de andere kant van de oceaan, in de VS en Canada, gaan de ontwikkelingen en de innovatie nog veel harder. De know how en ervaring die Nederland de afgelopen vijftig jaar heeft opgebouwd met cannabis en hennep wordt daar ten volle benut.

De laatst Highlife wietbeurs

In 2007 vond de allerlaatste Highlife wietbeurs plaats, in Amsterdam. Ruim dertien jaar later komt cannabis eindelijk weer thuis, met een tweedaagse beurs op een triple A locatie, de Jaarbeurs in Utrecht. ‘De cannabisbranche is volop in beweging en verdient een professioneel opgezette beurs in Nederland’, aldus Derrick Bergman, een van de initiatiefnemers van GROWLANDS. ‘Bezoekers zullen versteld staan over de diversiteit en de hoeveelheid innovaties en nieuwe producten.’

De Smokers Lounge

In de gebouwen van de Jaarbeurs is roken verboden, maar in de direct naast de beurshal gelegen buitenruimte wordt een comfortabele Smokers Lounge ingericht waar roken en verdampen van cannabis is toegestaan. Er is een ruim aanbod aan catering en een uitgelezen programma van masterclasses, paneldebatten en presentaties, met topsprekers en experts uit binnen- en buitenland.

Blijf op de hoogte van alle GROWLANDS acties en nieuws
Meld je nu aan voor de GROWLANDS nieuwsbrief

[ Bericht navigatie ]