De Utrechtse Jaarbeurs: al een eeuw een triple A locatie

De geschiedenis van de Jaarbeurs

De geschiedenis van de Jaarbeurs, het op een na grootste beurscomplex van Nederland, gaat terug tot ver in de vorige eeuw. In 1916 werd de Vereniging tot het houden van Jaarbeurzen in Nederland opgericht, om de handel en industrie te ondersteunen en de welvaart te verhogen. De vereniging koos Utrecht voor haar eerste beurs, vanwege de centrale ligging en de uitstekende bereikbaarheid.

Ruim een eeuw later zijn dat nog steeds twee belangrijke troeven van de Jaarbeurs. Het uitgestrekte beurscomplex ligt op loopafstand van het NS station en beschikt over duizenden parkeerplaatsen naast de deur. De faciliteiten voor bezoekers en standhouders behoren tot de beste en modernste van Europa: een triple A locatie, waar GROWLANDS perfect op zijn plaats is.

Een paar cijfers

de Jaarbeurs bestaat uit elf hallen, met een oppervlakte van 100.000 vierkante meter. In 2018 vonden er 79 beurzen en events plaats en meer dan achtduizend congressen en vergaderingen, samen goed voor ruim 2,3 miljoen bezoekers! Tot de bekendste beurzen en events in de Jaarbeurs horen Thunderdome, de Vakantiebeurs, Trance Energy en de Nationale Gezondheidsbeurs. In het verleden was de Jaarbeurs het toneel van zowel A Flight to Lowlands Paradise (1967 en 1968) als de Highlife Wietbeurs (o.a. 2003 en 2004). Historische grond, kortom!

[ Bericht navigatie ]